Mi is az a Pilates?


Egy mozgásforma, nevét Joseph Pilates-ről kapta.

Az 1920-as években kezdte nyilvánosan oktatni módszerét, melynek lényegét a speciálisan felépített gyakorlat-sorozatok adják, és az egész izomzat egyenletes és harmonikus erősítését, illetve a tudatos mozgáskultúra, egyfajta testtudat kialakítását célozzák. Nemtől és kortól függetlenül ajánlom mindenkinek!

Egy kis motiváció

"A jellem olyan, mint a fa, a hírnév pedig, mint az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa a lényeg." (Abraham Lincoln)


" Hiszek a módszeremben! Soha nem volt szükségem gyógyszerekre. A sérülések mindig elkerültek. Az egész világon Mindenkinek végeznie kellene a gyakorlataimat! Kiegyensúlyozottak és fittek lehetnének..."
(J.Pilates)

"Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még egy lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál, mint amire képes vagy." (grönlandi közmondás)


"Adassék nékem annyi lelki erő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok, és bátorság ahhoz, hogy mindazt megváltoztassam, amire képes vagyok, és bölcsesség ahhoz, hogy el ne tévedjek közöttük.” (Friedrich Oetinger)


"Néhány jól kidolgozott mozdulat, amelyet a kellő sorrendben megfelelően hajtunk végre, többet ér, mint több óra hanyag torna vagy erőltetett testedzés." (Joseph H. Pilates)

"Uram, nem könnyebb teherért, hanem erősebb vállakért fohászkodom." (Szent Ágoston)


"A kihívások teszik életünket érdekessé, azok legyőzése ad értelmet neki."
(Joshua Marine)

Egy kis mosoly

Egy férfi születésnapjára ajándékba kapott egy papagájt. Hamar kiderült, hogy a madár meglehetősen mocskos szókinccsel bírt. Gazdája mindenfélével próbálkozott: lágy zenét tett fel, a lelkére beszélt, veszekedett vele, de a papagáj csak szórta a szitkokat. Végül a gazda elkeseredésében bedugta a madarat a fagyasztóba a zöldségek és a csirkehús közé. Néhány perc rikácsolás után mintha elvágták volna: elhallgatott. A férfi megijedt, hogy talán megfagyott az állat és gyorsan kikapta a hűtőszekrényből, aki ekkor nyugodt hangon megszólalt:

- Szeretném legmélyebb sajnálatomat kifejezni. Ezentúl illendően fogok viselkedni és maga leszek a megtestesült udvariasság!

Kis szünet után még halkan megkérdezte:

- Egyébként megtudhatnám mit vétett a csirke?!