Amit Én ( is ) gondolok az egészséges testsúlyról és a diétáról…

(...) A „Barbie-baba” alkat elérése – megjósolhatom – kudarcba fulladó harcot fog jelenteni egy átlagos alkatú és csontozatú ember számára. Ne kergessünk irreális ideálokat, inkább törekedjünk elérni és hosszú távon is megtartani a számunkra ideális testsúlyt és testösszetételt.

Azt is tisztázzuk már elején, hogy a diéta és a választott mozgásforma nem pótolják egymást, csak együtt van értelme a kettőnek. J

Kérdés: Kinél mi az ideális testsúly? Milyen képlet vagy mérés veszi figyelembe az egyéni adottságokat (vékony v. vastagabb csontozat), az alkati tényezőket, a nemet, az életkort?

Szakértők egybehangzó véleménye, hogy ma a legmegbízhatóbb és célravezető mérés a testösszetétel-mérés.

Ennek a legpontosabb formája a bioelektromos analízis, amikor is a számítógépes programmal a szakember kielemzi a kapott adatokat, és az egyéni adottság függvényében megtervezhető az egészség helyreállításához nélkülözhetetlen „ideális testsúly”.

HA EBBEN A TÉMÁBAN KONKRÉT LÉPÉSRE SZÁNTAD EL MAGAD, ÉS JÓ ÖTLET, HOGY HOZZÁÉRTŐ SEGÍTSÉGET, TANÁCSOT KAPHATSZ A SIKERES ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ, AKKOR VÁLASZOLJ ERRE A NÉHÁNY KÉRDÉSRE, ÉS JELENTKEZZ BE AZ ÁLTALUNK SZERVEZETT ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE!

KÉRDŐÍV >>>kitöltöm és jelentkezek!

(A következő tervezett időpont szeptemberben!)

Akár velünk vagy nélkülünk kezded el a diétát, néhány jó tanáccsal szeretnélek útnak indítani:

  • Az izomszövet megtartása érdekében tilos a koplalás! Különben öngólt rúgunk Magunknak,aminek később lesznek nem várt következményei. Minden életszakaszban dolgozzunk a meglévő izomzatunkon, és törekedjünk annak építésére. Hitted volna, hogy a test sokkal több kalóriát éget el, ha több rajta az izom, még alvás közben is?
  • Ne akarj gyorsan fogyni! Heti 1 kg legyen a cél! Bölcs megállapítás: Mi emberek a túlsúlyunkat évek alatt dekánként szedjük fel, és hetek (sokszor napok) alatt akarunk kilókat leadni.
  • A diéta egyik alaptétele: A szervezetünknek minden nap szüksége van szénhidrátra, fehérjékre és vitamindús zöldségekre. A vacsora azonban csak fehérjét és zöldséget tartalmazzon!
  • Figyelj a folyadékfogyasztásra! 30 kg-onként 1 liter vizet mindenképp igyál meg naponta, a kánikula miatt csak emelni szabad ezt a mennyiséget. Javítani fogja az anyagcserédet, belsőleg hidratál és segíti a méregtelenítő folyamatokat.

Ha betartod az utasításainkat, figyelsz a tanácsaimra, nem leszel türelmetlen Önmagaddal szemben, garantáltan újjászületsz a kitűzött célodnak megfelelően.

Tedd meg, tarts Velem, örüljünk együtt az eredménynek!

Egy kis motiváció

"A jellem olyan, mint a fa, a hírnév pedig, mint az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa a lényeg." (Abraham Lincoln)


" Hiszek a módszeremben! Soha nem volt szükségem gyógyszerekre. A sérülések mindig elkerültek. Az egész világon Mindenkinek végeznie kellene a gyakorlataimat! Kiegyensúlyozottak és fittek lehetnének..."
(J.Pilates)

"Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még egy lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál, mint amire képes vagy." (grönlandi közmondás)


"Adassék nékem annyi lelki erő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok, és bátorság ahhoz, hogy mindazt megváltoztassam, amire képes vagyok, és bölcsesség ahhoz, hogy el ne tévedjek közöttük.” (Friedrich Oetinger)


"Néhány jól kidolgozott mozdulat, amelyet a kellő sorrendben megfelelően hajtunk végre, többet ér, mint több óra hanyag torna vagy erőltetett testedzés." (Joseph H. Pilates)

"Uram, nem könnyebb teherért, hanem erősebb vállakért fohászkodom." (Szent Ágoston)


"A kihívások teszik életünket érdekessé, azok legyőzése ad értelmet neki."
(Joshua Marine)

Egy kis mosoly

Egy férfi születésnapjára ajándékba kapott egy papagájt. Hamar kiderült, hogy a madár meglehetősen mocskos szókinccsel bírt. Gazdája mindenfélével próbálkozott: lágy zenét tett fel, a lelkére beszélt, veszekedett vele, de a papagáj csak szórta a szitkokat. Végül a gazda elkeseredésében bedugta a madarat a fagyasztóba a zöldségek és a csirkehús közé. Néhány perc rikácsolás után mintha elvágták volna: elhallgatott. A férfi megijedt, hogy talán megfagyott az állat és gyorsan kikapta a hűtőszekrényből, aki ekkor nyugodt hangon megszólalt:

- Szeretném legmélyebb sajnálatomat kifejezni. Ezentúl illendően fogok viselkedni és maga leszek a megtestesült udvariasság!

Kis szünet után még halkan megkérdezte:

- Egyébként megtudhatnám mit vétett a csirke?!